Een inleiding en interpretatie van een biografie

Cultuur

Een nieuw jaar en een nieuwe reeks. Vanaf nu gaan wij elke twee maanden dieper in op het leven van een belangrijke figuur in de wereldgeschiedenis. Dit kan gaan om een schrijver, maar ook een politicus of kunstenaar of filosoof.  Zolang het gaat om een persoon die eigenwijs en authentiek is, komt die in aanmerking.

Tijdens de eerste voordracht gaan wij op zoek naar het antwoord op de vraag: wie was Socrates? Deze man wordt algemeen beschouwd als één van de belangrijkste filosofen, nochtans heeft hij zelf nooit iets opgetekend. En hoe kan een man waarvan zijn methodiek er uit bestond om te ontkennen dat hij iets wist, toch als één van de intelligentste personen van zijn tijd worden bezien?

Op deze vragen en vele andere gaan wij op zoek tijdens deze inleiding van een biografie. Waarom een inleiding? Omdat we nooit volledig kunnen zijn. Waarom een interpretatie, omdat wij niet willen pretenderen de beste vrienden te zijn van Socrates, of in navolging van onze leermeester niet willen beweren de waarheid in pacht te hebben.

 

Prijs
Inschrijven tot en met 6 februari
€ 2