Buurtwerk Sint-Jozef lanceert corona-tijdcapsule

22
mei
2020

In een tijdcapsule worden voorwerpen of informatie gedurende langere tijd bewaard, om mensen in de toekomst een beeld te laten krijgen van een bepaalde tijdsperiode. Dat is exact wat buurtwerk Sint-Jozef van plan is met zijn zelfgemaakte ‘corona-tijdscapsule’. In die capsule zal iedereen een boodschap kunnen bewaren over hoe men de huidige coronacrisis ervaart. De tijdcapsule zal worden verzegeld, en wordt over twee jaar feestelijk heropend.

Mintus-voorzitter Pablo Annys: “We zijn in deze periode allemaal een beetje ‘ruimtevaarders’ die reizen in het onbekende. Er gebeuren een heleboel nieuwe dingen in ons leven, ons gezin en in de buurt waar we wonen. Die dingen kunnen uiteenlopende gevoelens met zich meebrengen. Soms is het goed dat je de herinneringen, gevoelens en emoties die zo’n uitzonderlijke periode opwekt, later nog eens kan oproepen. De tijdcapsule van buurtwerk Sint-Jozef wil hierbij van dienst zijn. De capsule, die eigenlijk een creatief aangepaste regenpijp is, werd kleurrijk aangekleed door de kinderen van Team Machine, één van de buitenschoolse opvanginitiatieven (voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar) van onze welzijnsvereniging De Blauwe Lelie.”

Burgemeester Dirk De fauw: “Iedereen dit dat wil, kan zijn of haar gedachten en herinneringen in de tijdscapsule bewaren. Het buurthuis Sint-Jozef houdt de verzegelde capsule gedurende 2 jaar in bewaring. Na afloop van die periode wordt zij weer opengemaakt. Zo zullen de inzenders kunnen terugkeren in de tijd en hun emoties herbeleven. Uiteraard zijn alle inzendingen strikt vertrouwelijk, en blijven ze te allen tijde eigendom van de inzender.”

Schepen Mathijs Goderis: “Je kiest zelf wat er in de capsule gaat: een tekstje over hoe je je voelt, een tekening, een selfie, een gezinsfoto of een foto van mensen die je mist, een collage van koppen uit de krant of van Facebook/internet, een bucketlist met plannen voor na de lockdown… alles kan.”

Buurtwerker Sint-Jozef, Geert Pollin: “Inzendingen voor de tijdscapsule kunnen in een gesloten omslag, met vermelding ‘tijdscapsule’, worden verzonden (of afgeleverd) op de drie locaties die hieronder worden vermeld. Schrijf zeker je naam en contactgegevens op de omslag.”

Noteer al maar de datum van vrijdag 20 mei 2022 in je agenda. Dan wordt deze tijdcapsule feestelijk geopend.

Lokaal Dienstencentrum De Garve – Pannebekestraat 33
Buurthuis St.-Jozef – Landjuwelenstraat 43
De Korf – Ronsaardbekestraat 53

Wie vragen heeft over de tijdcapsule kan terecht bij buurtwerker Geert Pollin:
geert.pollin@mintus.be  - 0489 258404

Deel deze pagina