Huishoudelijke hulp

Andere Diensten

Poetsdienst

Het OCMW is erkend als dienstenbedrijf voor huishoudelijke hulp.

De volgende vormen van hulpverlening zijn mogelijk:

  • poetsen van de woning
  • wassen en strijken
  • naaiwerkjes
  • kleine boodschappen doen
  • maaltijden in huis klaarmaken

Iedere inwoner van Brugge kan beroep doen op deze dienst.
De kostprijs voor huishoudelijke hulp bedraagt één dienstencheque per uur. Een cheque kost tot € 10, afhankelijk van het inkomen (administratiekost inbegrepen). De jaarlijkse dossier kost bedraagt € 20.

Hoe inschrijven?
Je kan je inschrijven bij Sodexo via www.dienstencheques-rva.be . Na de inschrijving wordt een gebruikersnummer toegestuurd. Dit nummer heb je nodig om cheques te kunnen bestellen. Vervolgens dien je een veelvoud van € 10 op het rekeningnummer van Sodexho te storten.
(Er is een bestelminimum van 10 cheques)

Praktisch?
Het OCMW kan voor senioren zelf instaan voor de verwerking van de aanvraag en de bestelling van cheques. De klant betaalt door middel van een maandelijkse factuur. Het tarief per uur wordt berekend op basis van het inkomen.
De te werken uren zijn steeds van 8 u. tot 12 u. en van 13 u. tot 17 u. Uitzonderlijk zijn tijdsblokken van 3 uur mogelijk.
Er wordt maximum 8 uur per week bij dezelfde klant gewerkt. Je kan een voorkeurdag opgeven waarmee zoveel mogelijk rekening wordt gehouden.

Op fiscaal vlak is de aankoop van dienstencheques voordelig. Het bedrag dat werd betaald geeft jaarlijks een fiscaal voordeel van 30 %. 
Jaarlijks stuurt Sodexo rond 1 april een fiscaal attest naar de klant dat bij de belastingaangifte dient te worden gevoegd.

Info?
dienstencheques@ocmw-brugge.be
OCMW Brugge | dienst huishoudelijke hulp
050 32 70 00

Prijs
Dienstencheque
€ 10