Banner ergo

Langer thuis in eigen huis

Wonen

Langer thuis in eigen huis

Iedereen wil graag zo lang mogelijk thuis in zijn of haar vertrouwde omgeving blijven wonen. Dagelijkse activiteiten zoals opstaan, aankleden, wassen en huishoudelijk werk lijken heel gewoon. Maar toch zijn ze niet voor iedereen evident. Senioren ondervinden soms moeite om zich in huis te verplaatsen of om zelfstandig een bad te nemen. Een ergotherapeut kan hier een oplossing bieden, met enkele kleine aanpassingen of hulpmiddelen kunnen we heel wat hindernissen in huis wegwerken.

Ervaar  je moeilijkheden bij dagelijkse activiteiten of heb je angst om te vallen? De ergotherapeut komt gratis bij je langs om te bekijken welke problemen je ondervindt in en rond de woning. Door middel van advies en training gaan we samen op zoek naar het juiste hulpmiddel. Voor het aanpassen van de omgeving of woning, om de thuissituatie zo optimaal mogelijk te maken, wordt de klant van a tot z begeleid door de ergotherapeut en een technisch medewerker.

“Langer thuis in eigen huis” biedt onder andere:

-gratis advies over hulpmiddelen

-gratis advies over aanpassingen in uw woning  en premie-aanvragen

-oplossingen voor problemen bij dagelijkse handelingen

-hulp bij het inoefenen van eenvoudige verplaatsingen thuis

-tips rond valpreventie en rugklachten

-ondersteuning van de mantelzorger

Voor wie:   Vanaf 65 jaar

Het nodige materiaal en de kostprijs van de hulpmiddelen worden aangerekend, ook de vergoeding voor de technische medewerker (€ 1,50 tot € 5 per uur, afhankelijk van je inkomen).

Je wordt vooraf altijd op de hoogte gebracht van de totale kostprijs, zodat je zelf kan beslissen wat je wenst. Nadien ontvang je de factuur met een overschrijvingsformulier.

Contact: Stéphanie Theuninck tel. 050 32 78 89.

stephanie.theuninck@mintus.be

Prijs: Vrijblijvend advies en hulp van de ergotherapeut: Gratis

Eenmalige dossierkost: 5 euro

Nieuw: Demokoffer met hulpmiddelen!

Een hulpmiddel kan ervoor zorgen dat je zelfstandig, veiliger en met minder klachten je dagelijkse activiteiten kan uitvoeren. De ergotherapeut legt je de werking uit en oefent samen met jou het gebruik van het hulpmiddel in.

Sinds kort hebben een waardevolle aanvulling op onze dienstverlening en beschikken we nu over een demokoffer met hulpmiddelen. Onbekend is vaak onbemind en onze koffer geeft je de kans om je een uitduidelijk beeld te vormen van het hulpmiddel. Je kan het eens in de hand nemen en indien gewenst eens uittesten.

Wens je verdere info of ben je benieuwd wat er allemaal in onze koffer zit? Neem dat gerust contact op met de ergotherapeut, Stéphanie Theuninck op het nummer 050 32 78 89 of via mail stephanie.theuninck@mintus.be.