FUN schenkt 1000 “smulzakjes” aan jongste Bruggelingen

27
nov
2020

Speelgoedketen FUN schenkt 1000 smulzakjes aan OCMW Brugge. De zakjes stonden klaar om in aanloop naar Sinterklaas in de winkels te overhandigen, maar nu die omwille van de coronamaatregelen gesloten zijn, deelt FUN ze graag uit aan de jongste Bruggelingen.

“We waarderen deze gulle geste van FUN heel erg,” zegt schepen van Sociale Zaken Pablo Annys. “De speelgoedketen schonk ons 1000 zakjes, gevuld met lekkers en een kleine speelgoedverrassing. Daar kunnen we heel wat kinderen blij mee maken.”

Het team van de Mintus-buurtcentra zorgt voor de lokale verdeling van de zakjes in de buurten. De buurtgerichte activiteiten richten zich naar kwetsbare gezinnen en personen. Zo worden momenteel gratis zoektochten, kleurwedstrijden en wandelingen georganiseerd in de verschillende buurten, om mogelijke eenzaamheid te doorbreken en een gezonde levensstijl te stimuleren. De kinderen die deelnemen aan de activiteiten, worden beloond met het FUN Smulzakje.

Daarnaast schenkt OCMW Brugge een deel van de voorraad aan schoolgaande kinderen met een kwetsbare achtergrond. Alle zakjes geraken tegen 6 december zeker op hun bestemming.

De speelgoedketen FUN koppelt deze uitdeelactie aan de campagne “FUN heeft een hart”. “Als bedrijf krijgen we geregeld aanvragen om initiatieven en organisaties te steunen met een bijdrage. We kunnen niet op elke vraag ingaan, en daarom kiest FUN elke maand één project uit dat ‘ons hart gestolen heeft’,” zegt Joyce Desmaele, woordvoerder van FUN. “In dit geval is het de werking van OCMW Brugge, dat het hele jaar door Bruggelingen van alle leeftijden op heel wat manieren ondersteunt. Met de uitdeelzakjes doen we in Sinterklaastijd graag een duit in het zakje.”

Deel deze pagina