Alles over het coronavirus

Om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan, heeft Welzijnsvereniging Mintus beslist om de lokale dienstencentra in Brugge tijdelijk te sluiten. De maatregel gaat in vanaf 12 maart 2020 en loopt voorlopig tot 19 april 2020.

Schepen Pablo ANNYS: “We nemen de beslissing op advies van het Agentschap Gezondheid en Zorg om de inwoners van regio Brugge te beschermen tegen de gevaren van het COVID-19 virus. Door het contact tussen mensen onderling te beperken, verkleint de kans dat het virus overgedragen wordt. Daar zijn kwetsbare doelgroepen absoluut bij gebaat.”

De sluiting heeft desondanks een grote impact op de werking van de dienstencentra.

“We bieden vanaf 12 maart geen activiteiten en cursussen meer aan en er worden ook geen maaltijden meer geserveerd. Uiteraard doen we er alles aan om de bezoekers op te vangen. We zijn volop bezig met ons ‘klantenbestand’ te contacteren en verwittigen. Voor de meest kwetsbare bezoekers zoeken we een alternatief, zodat ze alsnog hun was kunnen laten doen, of eventueel een maaltijd aan huis ontvangen. Deze zaken worden intern afgetoetst en georganiseerd. Niemand blijft in de kou staan.”

Naast de sluiting van de dienstencentra, past Mintus ook verscherpte voorzorgsmaatregelen toe in de woonzorgcentra. Op advies van de overheid wordt bezoek daar beperkt en zijn de interne richtlijnen verstrengd.

Pablo ANNYS: “We kunnen in de woonzorgcentra momenteel geen bezoekers onder 16 toelaten. Visites worden beperkt tot het hoogstnodige en elk bezoek wordt geregistreerd. Externe bezoekers kunnen niet meer in de cafetaria’s terecht en de bezoekuren zijn beperkt van 10u tot 18u. Deze aanpak moet de verspreiding van het COVID-19 virus tegengaan.”

De maatregelen zijn voorlopig van kracht tot 19 april en worden indien nodig bijgestuurd. De geplande praatcafés ‘Brugge draait om jou’ die de eerstvolgende weken in de Lokale Dienstencentra plaatsvinden, worden uitgesteld.

Deel deze pagina